Skip to content
Vaihtokapula on puhelinkaupan uusi normaali.

Vaihtokapula on puhelinkaupan uusi normaali.

Vaihtokapula syntyi halusta tehdä käytettyjen puhelinten kaupasta vähintään yhtä helppoa kuin uuden puhelimen ostamisesta. Aiomme pidentää puhelinten keskimääräistä käyttöikää merkittävästi, sillä luonnonvaroja ei yksinkertaisesti voi kuluttaa entiseen tahtiin. Hyvät puhelimet on saatava kiertoon.

Tehdään puhelinkaupasta hyvempää.

Vaihtokapula haluaa pelastaa maapallon, mutta ei ole ääriliike vaan arkinen ryhtiliike. Uskomme, että yhdestä puhelimesta riittää iloa ja virtaa useammalle kuin yhdelle käyttäjälle, mutta uskomme myös
hyvyyteen, tasa-arvoon ja joukkovoimaan. Mikä tahansa on mahdollista, kunhan vaan tartutaan yhdessä toimeen. Ja pidetään hyvä tunnelma yllä.

Vaihtokapulan manifesti

Aiomme tehdä käytetystä puhelimesta pohjolan ostetuimman puhelimen. Näin se tapahtuu:

  1. Olemme vallankumouksellisen yksinkertaisia. Pyrkimys äärimmäiseen yksinkertaisuuteen ohjaa kaikkea tekemistämme. Vaihtokapulan verkkopalvelu on niin helppokäyttöinen, että varsinaista asiakaspalvelua ei juuri tarvita. Ja kun tarvitaan, loksautamme asiat hetkessä kohdilleen.
  2. Me uskomme hyvään. Näemme Vaihtokapulan pikselisydämiä kaikkialla ja haluamme muidenkin näkevän niiden sykkeen. Pyrimme siihen, että jokainen tekomme on hyvä teko ja uskomme, että kaikki ihmiset haluavat tehdä hyvää etenkin, jos se käy helposti. Hyvyydellä muutetaan maailmaa.
  3. Jokainen on yhtä tärkeä. Vaihtokapula on tasa-arvoinen kaikessa ja kaikille. Ihmiset ovat erilaisia, joten puhelintenkin on hyvä olla. Haluamme saada kaikki hyväkuntoiset puhelimet mallista, merkistä ja iästä riippumatta kiertoon.
  4. Haluamme nostaa puhelinten arvostusta. Kapulat ovat meille kallisarvoisia luonnonvaroja sisältäviä arvoesineitä. Jokainen ansaitsee hyvän puhelimen, mutta jokaisella on myös velvollisuus kohdella puhelintaan hyvin. Uskomme, että yhdestä hyvästä puhelimesta riittää iloa ja virtaa useammalle käyttäjälle.
  5. Olemme rohkeita. Maailmaa ei muuteta hymistelemällä. Uskallamme nostaa epäkohtia esiin ja kapinoimme avoimesti yhteisen maapallomme kustannuksella tapahtuvaa uuden ihannointia vastaan. Älypuhelinten tuotanto käsittää yli 80 % niiden laskennallisista päästöistä. Hei haloo!
  6. Me mokaamme. Tunnustamme rajamme ja myönnämme virheemme. Emme pelkää kohdata tuntematonta, koska meistä on itsestään selvää tunnustaa tietämättömyys uusien asioiden edessä. Kun muuttaa maailmaa, on parempi yrittää ja epäonnistua kuin vapista ja varmistella.
  7. Luotamme joukkovoimaan. Vaihtokapulan olemassaolo perustuu siihen, että hyvät puhelimet kiertävät hyvältä ihmiseltä toiselle. Olemme alkutaipaleella, opimme koko ajan ja kehitymme yhdessä asiakkaiden kanssa. Joukossa hyvyys tiivistyy.
  8. Maapallo ei mahdu puhelimeen. Lopulta kapula on vain pieni esine ja ihmiset keskellä isoa ja monimutkaista maailmaa. Pyrimme säilyttämään suhteellisuudentajun ja rakentamaan puhelinkaupan uutta normaalia rennolla otteella. Koko maailmaa ei voi puhelinkaupalla pelastaa.
  9. Muistetaan nauraa. Nauru tarttuu yhä uusiin ihmisiin. Ja pidentää siten myös puhelinten ikää.

Liity kapulaliikkeeseen!

Tutustu hyvempiin puhelimiin

Hei haloo! Kiva nähdä.

Vaihtokapulan väki esittäytyy.

Valtsu

Valtsu on Vaihtokapulan faija. Rohkea visio tasa-arvoisesta ja moninkertaisesti hyvästä puhelinkaupan uudesta normaalista näkyy ja kuuluu Valtsun jokaisesta ilmeestä, teosta ja hymähdyksestä. Hän hengittää Vaihtokapulaa. Hän myös puolustaa sekä taistelee periksiantamattomasti koko Vaihtokapulaheimon puolesta, oli kyse sitten asiakkaiden kokemuksesta tai tiimiläisten ja yhteistyökumppaneiden onnistumisen mahdollistamisesta.

Stella

Stella ohjaa lempeän jämäkästi markkinointia, myyntiä, mainontaa ja asiakaskokemusta. Hänellä on herkät tuntosarvet asiakkaiden mielihalujen aistimiseen, ja ilmiömäinen kyky löytää ihan parhaita tyyppejä mukaan kapulaklaaniimme. Aika monta heistä näet muuten tälläkin sivulla.

Jussi

Jussi on meillä se tyyppi, joka varmistaa, että hyllystä löytyy kauppatavaraa lompakkoystävälliseen hintaan. Nuorena ja innokkaana kisällinä hän myös joko ajautuu tai ajaa itsensä jatkuvasti muihinkin liemiin. Kaiken lisäksi hän vielä pitää huolta linjoistamme tuomalla meille leipomuksiaan töihin joka keskiviikko. Kuka hemmetti ei haluaisi tuollaista työkaveria?

Iikka

Jokaisessa nykyaikaisessa tiimissä on vähintään yksi nörtti ja meillä tuota sankarin viittaa kantaa Iikka. Hän rakentaa Vaihtokapulan tekniikan, järjestelmät ja prosessit ja pitää ne myös pystyssä. Rooli ei ole ihan helppo. Kun me muut maalaamme taivaan rantoja, Iikka varmistaa, että visiot ovat toteutettavia ja lopputulema vastaa asiakkaiden odotuksia. Ja hyvin varmistaakin!

 

Jenny Koljonen
Copywriter

Varsinainen sanojen ja viestien taituri, joka yhdistää luovuutta niin odottamattomasti ja älykkäästi, että jokainen yhteinen projekti tuo aina hymyn ja äimistyksen kasvoille. Jokaisen tiimissä pitäisi olla tällainen energiaruiske, joka haastaa myös omien rajojen rikkomiseen

Silja Lavonen
Graafinen suunnittelija

Siljan ammattitaito konkretisoida mielikuvia ja toiveita konkreettiseen visuaaliseen muotoon, on luonut vahvan perustan koko meidän brändin rakentamiselle. Siljan supervoima on ennakkoluuloton uteliaisuus uusien mahdollisuuksien tutkimiseen ja ennalta arvaamattomien lopputulosten luomiseen.

Juho Tossavainen
Google Ads

Juho oli tiimiläinen jo ennen ensimmäistä palaveria ja puhui me-muodossa jo ennen kuin yhteistyöstä oli sovittu. Hänellä ei ole koskaan kovalevy täynnä, vaan on kunnianhimoinen kaveri, joka osaa hyödyntää mainonnan teknisyyttä ja yhdistää sitä taitavasti asiakaslähtöiseen kasvumarkkinointiin.

Mona Pietikäinen
Some

Mona on taitava, tunnollinen ja herkkä aistimaan missä tarvitaan apuja. Hän on arvokas ja oma-aloitteinen monitaituri, jonka työpanos näkyy niin strategisemmassa suunnittelutyössä, somepostauksissa kuin brändiviestinnän jalkauttamisessa. Ilman Monaa, Vaihtokapulan digijalanjälki olisi huomattavasti pienempi.

Mikko Salmenius
Shopify-asiantuntija

Mikko on meidän verkkokaupan MacGyver. Kun bitti menee poikittain, häneltä löytyy aina linkkarista uusi terä, jolla tiirikoidaan auki ovet parhaaseen asiakaskokemukseen.

Joni Hiirikoski
UX/UI

Hyväntahtoinen ja lämminsydäminen designer, joka osaa viedä viimeistellyt suunnitelmat piirustuspöydältä asiakaspolulle asti. Jonissa asuu pieni Pelle Peloton, joka yhdistää eri alojen osaamista toimivaan ja kauniiseen lopputulokseen. Joskus hän myös suostuu paineen alla julkaisemaan jotain vähemmän kaunista, vaikka mielellään pitää rimaa korkealla myös meille muille.

Tuomas Skopa
Jingle-mestari

Tuomas on äänimaailmojen suurvisiiri, joka tarvittaessa (ja yleensä) kirjoittaa musiikin perustuslait kokonaan uusiksi. Hänen tuotantonsa on omaleimaista ja mukavalla tavalla vinksahtanutta. Juuri siksi halusimmekin Tuomaksen tekemään Vaihtokapulan äänibrändiä, mainosten musiikkeja ja spiikkejä.

Jonny Blomqvist
Kapulavääpeli

Jonnyn työnantaja on huolto- ja logistiikkakumppanimme Resete, mutta ihan pesunkestävältä vaihtokapulistilta hän kyllä tuntuu. Jonny varmistaa, että kapulavarastomme pysyy jiirissä, kuntotarkastukset tehdään pieteetillä, ja että kapulat liikkuvat sähäkästi varastolta asiakkaille. Ja hyvin varmistaakin!

Jesse Kieksi
Puhelinmarkkinain velho

Jesse on puhelinkaupan, valikoiman, toimitusketjujen, hankintojen ja muutaman muunkin alan erityisasiantuntija, jonka rinnassa sykkii keltamusta vaihtokapulasydän. Päivätyöstään huolimatta häneltä liikenee aina ajatuksia ja tekoja meidän avuksemme.