Skip to content

Usein kysyttyä

Vaihtokapulan käytetyt puhelimet eli kapulat

Palvelumme idea ei ole myydä puhelimia “edullisesti” tai “kilpailukykyiseen hintaan” vaan rehdisti halvalla. Meille tämä tarkoittaa sitä, ettemme pakkomyy sinulle kaupan yhteydessä takuuta, akunvaihtoa, laturia tai muita turhia lisätarvikkeita.

Nyrkkisääntönä voi sanoa, että mitä kalliimpi kännykkä on uutena, sen arvokkaampi se on myös käytettynä. Jotkut merkit pitävät hintansa muita paremmin, kun taas toiset tarjoavat huippuominaisuuksia hiukan huokeammalla hintalapulla. Kapulan ulkoinen kunto vaikuttaa tietysti myös hintaan.

Haluamme tarjota sinulle maailmanluokan valikoiman hyviä puhelimia. Sen takia käännämme kiviä ja kantoja monella eri rintamalla, ja käytämme useita eri hankintakanavia. Osa puhelimista hankitaan suomalaisilta ja pohjoismaisilta käytettyjen puhelimien välitys- ja huoltoliikkeiltä. Uudenkarhea -kuntoluokan kapulat ovat varastoon palautuneita asiakaspalautuslaitteita.

Halusimme tehdä käytetyn puhelimen ostamisesta mahdollisimman helppoa. Ja hermohan siinä menee jos vaihtoehtoja tarjotaan jättistuutin täydeltä. Siksi Vaihtokapulan laitteet luokitellaan ulkoisen kunnon perusteella simppelisti kolmeen eri luokkaan:

 • Uudenkarhea - Käytännössä käyttämätön outlet-tuote alkuperäisessä myyntipakkauksessaan. Akun kapasiteetti 100 %.
 • Loistava - Vain vähäisiä käytön jälkiä ja sisuskalut priimaa. Akun kapasiteetti vähintään 85 %. Paketissa pelkkä puhelin ilman tilpehöörejä.
 • Hyvä - Näkyviä, mutta ei käyttöä haittaavia elämän jälkiä. Sisuskalut priimaa ja akun kapasiteetti vähintään 85 %. Paketissa pelkkä puhelin ilman tilpehöörejä.

Kaupassamme ei siis ole myynnissä rikkinäisiä tai rajummin kaltoin kohdeltuja puhelimia. Ja sisuskalujensa osalta kaikki Vaihtokapulat ovat tarkassa syynissä ehjäksi todennettuja. Uskallamme sanoa, että kaikilla puhelimillamme on vielä piiiitkä elämä edessään.

 • Uudenkarhea-kuntoluokan kapulat toimitetaan aina alkuperäisessä myyntipakkauksessaan kaikkine tilpehööreineen. Jos kuulokkeet, laturi tai latausjohto kuuluvat uuden vastaavan vakiovarusteisiin, kuuluvat nekin toimitussisältöön.
 • Loistava- ja Hyvä-kuntoluokkien kapulat toimitetaan sellaisinaan ilman mitään härpäkkeitä. Mukana ei tule edes laturia tai latausjohtoa. Ai miksi? No kun yksi Vaihtokapulan motoista on “Ei mitään turhaa”. Maailmassa on jo aika paljon latureita sekä latausjohtoja, ja ymmärryksemme mukaan suurin osa asiakkaistamme ei halua lisää piuhoja.

Lataustarvikkeissa on myös valtavia laatueroja. Laadukkaat, turvalliset ja ekologisesti kestävät tarvikkeet ovat ehdoton suosituksemme, vaikka ne eivät olekaan ihan ilmaisia. Jos siis tarvitset laturia, nappaa sellainen mukaasi vaikka noudon yhteydessä DNA Kaupan hyvästä valikoimasta.

Hui hitsivieköön kun pelkkä ajatuskin pettyneestä asiakkaasta on ihan kammottava. Onneksi meillä Vaihtokapulassa onkin happotestatut menetelmät puhelinten kuntotarkastuksiin.

Kaikki Vaihtokapulan käytetyt luurit syynätään asiaan vihkiytyneiden teknikkojen toimesta laitevalmistajien tarjoamilla ammattilaisten ohjelmistoilla. Kuntotarkastuksessa selviää laitteen ulkoisten epätäydellisyyksien lisäksi käytännössä kaikki mahdolliset piiloviat. Tarkastuksen kohteena on:

 • Fyysiset napit ja portit
 • Akun kunto (vähintään 85 %)
 • Näyttö (pikselivirheet ja haamukuvat)
 • Yhteydet (3G/4G/5G, WiFi, Bluetooth, NFC)
 • Anturit (mm. GPS, gyro, kompassi)
 • Kamerat ja sensorit (sormenjälkitunnistin, kasvojentunnistin)
 • Ääni (kuuloke, kaiutin ja mikrofonit)

Kaiken tämän lisäksi varmistamme, että järjestelmälukitukset ja seurantasovellukset on kytketty pois päältä. Lopuksi kaikille kapuloille tehdään vielä puhdistus ja täydellinen tietojen tyhjennys. Uskallamme väittää, että käytetyn puhelimen ostaminen ei voi tästä enää helpommaksi ja turvallisemmaksi muuttua.

Vaihtokapulan laitteille myönnettävä 12 kuukauden mittainen takuu kulkee nimellä Kapulatakuu Plus. Ja tuo plussa nimessä kielii tietysti siitä, että se on piirun verran parempi kuin muilla! Lue lisää täältä.

Tiesitkös mikä on kännykänkorjaaja japaniksi? No se on tietysti Hajosiko Kapulasi. Mutta Vaihtokapulan luurit huolletaan ja korjataan täällä Suomessa kumppanimme Reseten toimesta. Vähän vanhemmankin kapulan korjaus kannattaa usein paitsi ekologisesti niin myös rahallisesti. Takuuhuollon tai vaikkapa näyttölasin korjauksen voit tilata näppärästi Reseten verkkosivuilla.

Ihana juttu, että Vaihtokapulan hyvemmyys huomataan! Toki Vaihtokapula voi olla myös parempi kuin uusi puhelin ja paras tapa hankkia puhelin, mutta ennen kaikkea Vaihtokapulan toimintaa ohjaa hyvyys. Uskomme, että ihmiset haluavat tehdä hyvää etenkin, jos se on helppoa. Käytetyn puhelimen kierrättäminen on hyvä teko ja Vaihtokapula tekee kierrättämisestä helppoa ja turvallista. Tarjoamme hyviä käytettyjä puhelimia hyvään hintaan hyville ihmisille. Vaihtokapula on siis moninkertaisesti hyvä ja mielestämme jokainen saa olla juuri sellainen kuin on. Vaihtokapula on hyvempi kuin uusi.

Tilaukset ja toimitukset

Pyrkimyksemme on, että kaikki tilaukset olisivat noudettavissa 3 arkipäivän kuluessa. Joskus kusti polkee silti niinkin rajusti, että voit noutaa kapulasi jo seuraavana päivänä. Saat tekstarilla ilmoituksen kun kapulasi odottaa sinua noutopisteellä.

Maksettuasi puhelimen saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen. Jos mitään ei näy eikä kuulu, kurkkaapa varmuuden vuoksi myös roskapostilaatikkoosi.

Yritämme ihan täysillä olla vikkeliä kuin Flash Gordon ja pyrimme lähettämään kaikki tilaukset viimeistään seuraavana arkipäivänä. Tilauskäsittelyn päätteeksi lähetämme sinulle sähköpostilla toimitusvahvistuksen ja arvioidun toimitusajankohdan.

Kun kapulasi vihdoin saavuttaa valitsemasi noutopisteen, saat tästä ilmoituksen tekstarilla. Tilaus pitää noutaa 14 vrk kuluessa. Noutoa varten tarvitset tilausnumeron ja henkilöllisyystodistuksen. Muista tehdä tilauksesi oikealla nimelläsi, joka löytyy myös henkkareista.

Olemme vielä ihan uusi toimija, eikä kaikki ole vielä valmista. Kehitämme palveluamme jatkuvasti ja voi hyvin olla, että saamme tulevaisuudessa myös pakettiautomaatit, lennokit tai jopa kirjekyyhkyt toimitustapojen valikoimaan. Toistaiseksi kapulat kulkevat kuitenkin asiakkaille DNA Kaupan yli 60 myymälän verkoston avulla.

Tavoitteenamme on olla Suomen ympäristöystävällisin ja kustannustehokkain käytettyjen puhelimien kauppapaikka. Hyödyntämällä mahdollisimman paljon jo olemassaolevia toimitusketjuja ja kumppanuuksia pystymme minimoimaan ympäristölle ja lompakollesi kohdistuvat rasitteet.

Puhelimen, ja varsinkin käytetyn puhelimen ostamiseen liittyy monen mielessä myös erilaisia epävarmuuksia. Onko laite varmasti luvatussa kunnossa? Mistä löydän sopivat kuoret, laturit ja näytönsuojat? Kuinka saan kaikki tärkeät tiedot talteen vanhasta luuristani? Kuinka voin kierrättää vanhan puhelimeni tietoturvallisesti? Hyödyntämällä DNA Kaupan laajaa palveluverkostoa, pystymme ratkaisemaan kaikki mainitut asiat ja kasan muitakin yhden pysähdyksen taktiikalla.

Vaihtokapula käyttää Paytrailin luotettavia maksunvälityspalveluita. Verkkokaupassamme voi aina maksaa suomalaisten pankkien verkkomaksuilla sekä luottokorteilla (tällä hetkellä Visa ja MasterCard). Näiden lisäksi otamme maksut iloisina vastaan myös Mobile Pay -siirtoina ja Walley-osamaksulla.

Pyrimme kovasti pysymään ajan hermolla tälläkin saralla. Jos meillä on sivistys aukossa ja jotain relevantteja vaihtoehtoja puuttuu, pistähän rohkeasti palautetta tulemaan. Monesti meiltä myös kysytään, voisiko tuotteet maksaa käteisellä noudon yhteydessä. Tätä mahdollisuutta meillä ei vielä ole, mutta kyseisen ominaisuuden mahdollistaminen on luikahtanut välillä suunnittelupöydälle. Ehkäpä saamme raivattua sille tilaa tulevaisuudessa.

Moni asiakas miettii, ettei ehkä halua laittaa kerralla kiinni useampaa satasta puhelimeensa. Suomalaiset ovatkin jo pitkään tottuneet ostamaan puhelimia osamaksulla. Harmillisesti oma kassamme on aika laihassa kunnossa, emmekä pysty omin avuin tarjoamaan puhelimille rahoituspalvelua. Mutta huoli pois, sillä verkkokaupassamme maksuvaihtoehdoksi voi valita myös Walleyn laskun tai osamaksupalvelun.

Walley mahdollistaa puhelimen maksamisen joko kerralla yhdellä laskulla tai pienemmissä osissa kuukausittain tililuotolla. Luottoaika on enintään 36 kk. Käyttääksesi Walleyta tarvitset myönteisen luottopäätöksen, joka haetaan sutjakkaasti ostotapahtuman yhteydessä. Vaatimuksena on 18 vuoden ikä, suomalainen henkilötunnus sekä vakituinen, virallinen kotiosoite Suomessa. Luottotiedot tarkistetaan Bisnode Finland Oy:n rekisteristä.

Huoli pois! Haluamme, että käytetyn puhelimen ostokynnys olisi mahdollisimman matalalla. Kaikilla Vaihtokapuloilla on 14 päivän palautusoikeus, jonka aikana voit myös kokeilla ja käyttää kapulaa normaalisti. Palautus on ilmainen.

Jos laite ei kokeilun jälkeen miellytäkään sinua, pitää se palauttaa luovutushetkeä vastaavassa kunnossa pakkaukset ja tarvikkeet mukaan lukien. Jos laite on ottanut kolhuja tai mennyt rikki, on Vaihtokapulalla oikeus veloittaa arvonalenema asiakkaalta. Katso tarkemmat tiedot tilaus- ja toimitusehdoistamme.

Tilauksen peruminen onnistuu yhteydenottolomakkeella. Toivomme kovasti, että kirjoittaisit myös viestikenttään miksi tulit katumapäälle. Jos ehdit jo noutaa kapulan, toimitathan sen viipymättä noutopisteeseen, niin voimme etsiä sille uuden omistajan.

Muista myös, että pelkkä tilauksen noutamatta jättäminen ei toimi tilauksen peruutuksena. Noutamatta jätetyistä tilauksista perimme toimitusehtojen mukaiset toimitus- ja käsittelykulut.

Puhelin tarvikkeineen on meille jokaiselle melko henkilökohtainen kapistus. Parhaan asiakaskokemuksen varmistamiseksi toivommekin kovasti, että tulisit itse noutamaan kapulasi. Jos nyt kuitenkin käy niin harmillisesti, ettet pääse paikalle, voit tehdä noutoa varten valtakirjan haluamallesi henkilölle. Merkitse valtakirjaan:

 • Tilausnumero.
 • Kapulan merkki ja malli.
 • Valtuutetun henkilön nimi ja henkilötunnus.
 • Oma nimi, henkilötunnus, allekirjoitus ja päivämäärä.

Huom! Valtuuttamasi henkilön pitää pystyä todistamaan henkilöllisyytensä.

Kaikki Vaihtokapulan tuotteet sisältävät arvonlisäveron, jonka määrä näkyy toimitusvahvistuksessa. Osa tuotteistamme myydään marginaaliverolla, minkä johdosta vähennettävää arvonlisäveroa ei ole.

Jos olet hankkimassa kapulaa yritykselle, pistä viestiä asiakaspalveluun, niin voimme yrittää etsiä sinulle vähennyskelpoisen kapulan. Tarkoituksemme on tulevaisuudessa palvella yrityksiä vielä paremmin mahdollistamalla vähennyskelpoisten laitteiden suodatuksen verkkokauppaamme.

Muita kysymyksiä palvelusta

Käytettyjen puhelimen myyminen Vaihtokapulalle on tosi helppoa. Löydät kaikki ohjeet aiheeseen liittyen Myy kapula -sivuilta.

Mielestämme käytettyjen puhelimien markkina Suomessa on ollut hiukan rikki. Juuri sopivanlaisen kapulan löytäminen on vaikeaa, ja varsinkin Android-puhelimet loistavat poissaolollaan tunnetuilla kauppapaikoilla. Ihmisillä on myös laatikoissaan paljon käyttökelpoisia vanhoja puhelimia. Päätimme innokkaan tiimimme kesken korjata tilanteen kokonaan uusille urille.

Kunnianhimoinen ja kunniakas tavoitteemme on saada suomalaisten luurit kiertoon rakentamalla Suomen johtava käytettyjen puhelimien kauppapaikka. Jokaisella tiimimme jäsenellä on palava halu säästää luonnonvaroja pidentämällä puhelimien elinkaaria. Samalla lisäämme digitaalista yhdenvertaisuutta tarjoamalla suomalaisille hyviä puhelimia järkihintaan...siis halvalla. Laitetaan yhdessä hyvä kiertämään!

Vaihtokapula on DNA Oyj:n sateenvarjon alla käynnistetty ja samaisen firman omistama itsenäinen liiketoiminta. Me Vaihtokapula-tiimissä haluamme todella saada luurit kiertoon, ja siinä hööräkässä suuren teleyrityksen tarjoamat muskelit tulevat tarpeeseen.

Yhteistyön myötä DNA Kaupan monisatapäinen palvelualtis ja ammattitaitoinen henkilökunta on kaikkien asiakkaidemme palveluksessa. Samalla voimme hyödyntää DNA:n yli 50 toimipisteen myymäläverkostoa sekä huipputehokkaita logistiikkapalveluita. Kaiken kukkuraksi pystymme tarjoamaan asiakkaillemme erittäin kattavan valikoiman lisätarvikkeita ja mutkattoman tavan laittaa vanha puhelin tietoturvallisesti kiertoon.

Melko harva kellarista ponnistava startup voi heti kärkeen lyödä pöytään näin kovat asiakasedut.