Placeholder Usein kysyttyä — Vaihtokapula
Skip to content

Usein kysyttyä

Vaihtokapulan käytetyt puhelimet eli kapulat

Miten Vaihtokapula hinnoittelee käytetyt puhelimet?
Mistä Vaihtokapulan käytetyt puhelimet tulevat?
Miten kapuloiden kuntoluokat eroavat toisistaan?
Mitä Vaihtokapulan kuntotarkastus sisältää?
Minkälainen takuu Vaihtokapulan puhelimilla on?
Entäs huollot ja korjaukset?

Tilaukset ja toimitukset

Kauanko toimituksessa kestää?
Miten voin seurata tilaukseni etenemistä?
Voinko saada kapulan kotiintoimituksella tai pakettiautomaatiin?
Miksi Vaihtokapulan ainoa toimitustapa on nouto kaupasta?
Onko tuotteilla palautusoikeus ja miten voin perua tilaukseni?
Voinko lähettää kaverin tai perheenjäsenen noutamaan tilaukseni?
Haluan ostaa käytetyn puhelimen yritykselle, onko kapuloiden arvonlisävero vähennyskelpoinen?

Muita kysymyksiä

Miten myyn vanhan puhelimeni?
Miksi Vaihtokapula on perustettu?
Miten teleyritys DNA liittyy Vaihtokapulan toimintaan?

Vaihtokapulan käytetyt puhelimet eli kapulat

Miten Vaihtokapula hinnoittelee käytetyt puhelimet?

Palvelumme idea ei ole myydä puhelimia “edullisesti” tai “kilpailukykyiseen hintaan” vaan rehdisti halvalla. Meille tämä tarkoittaa sitä, ettemme pakkomyy sinulle kaupan yhteydessä takuuta, akunvaihtoa, laturia tai muita turhia lisätarvikkeita.

Nyrkkisääntönä voi sanoa, että mitä kalliimpi kännykkä on uutena, sen arvokkaampi se on myös käytettynä. Jotkut merkit pitävät hintansa muita paremmin, kun taas toiset tarjoavat huippuominaisuuksia hiukan huokeammalla hintalapulla. Kapulan ulkoinen kunto vaikuttaa tietysti myös hintaan merkittävästi. 

Mistä Vaihtokapulan käytetyt puhelimet tulevat?

Haluamme tarjota sinulle maailmanluokan valikoiman hyviä kapuloita. Sen takia käännämme kiviä ja kantoja monella eri rintamalla, ja käytämme useita eri hankintakanavia. Osa puhelimista hankitaan suomalaisilta ja pohjoismaisilta käytettyjen puhelimien välitys- ja huoltoliikkeiltä. Uudenkarheat kapulat ovat käyttämättömiä varastoon palautuneita asiakaspalautuslaitteita.

Miten kapuloiden kuntoluokat eroavat toisistaan?

Halusimme tehdä käytetyn puhelimen ostamisesta mahdollisimman helppoa. Ja hermohan siinä menee jos vaihtoehtoja ja ehtovaihtoja tulee silmille jättistuutin täydeltä. Siksi Vaihtokapulan laitteet luokitellaan ulkoisen kunnon perusteella simppelisti kolmeen eri luokkaan:

 • Uudenkarhea - Käyttämätön outlet-tuote alkuperäisessä pakkauksessaan. 12 kuukauden takuu.
 • Loistava - Vain vähäisiä käytön jälkiä. Ei selkeästi erottuvia naarmuja. Sisuskalut priimaa. Paketissa pelkkä puhelin ilman tilpehöörejä.
 • Hyvä - Näkyviä, mutta ei käyttöä haittaavia naarmuja tai kolhuja. Sisuskalut priimaa. Paketissa pelkkä puhelin ilman tilpehöörejä.

Kaupassamme ei siis ole myynnissä rikkinäisiä tai rajummin kaltoin kohdeltuja puhelimia. Ja sisuskalujensa osalta kaikki vaihtokapulat ovat tarkassa syynissä ehjäksi todennettuja.

Mitä Vaihtokapulan kuntotarkastus sisältää?

Hui hitsivieköön kun pelkkä ajatuskin pettyneestä asiakkaasta on ihan kammottava. Onneksi meillä Vaihtokapulassa onkin happotestatut menetelmät puhelinten kuntotarkastuksiin. 

Kaikki Vaihtokapulan käytetyt luurit syynätään asiaan vihkiytyneiden teknikkojen toimesta laitevalmistajien tarjoamilla ammattilaisten ohjelmistoilla. Kuntotarkastuksessa selviää laitteen ulkoisten epätäydellisyyksien lisäksi käytännössä kaikki mahdolliset piiloviat. Tarkastuksen kohteena on:

 • Fyysiset napit ja portit
 • Akun kunto (vähintään 85 %)
 • Näyttö (pikselivirheet ja haamukuvat) 
 • Yhteydet (3G/4G/5G, WiFi, Bluetooth, NFC)
 • Anturit (mm. GPS, gyro, kompassi)
 • Kamerat ja sensorit (sormenjälkitunnistin, kasvojentunnistin)
 • Ääni (kuuloke, kaiutin ja mikrofonit)

Kaiken tämän lisäksi varmistamme, että järjestelmälukitukset ja seurantasovellukset on kytketty pois päältä. Lopuksi kaikille kapuloille tehdään vielä puhdistus ja täydellinen tietojen tyhjennys. Uskallamme väittää, että käytetyn puhelimen ostaminen ei voi tästä enää helpommaksi ja turvallisemmaksi muuttua.

Minkälainen takuu Vaihtokapulan puhelimilla on?

Korkeimman kuntoluokituksen outlet-tuotteet myydään aina laitevalmistajan myöntämällä 12 kk tehdastakuulla. Kaikkiin Vaihtokapulan myymiin puhelimiin voi lisäksi ostaa mielenrauhaa tuovan ja yöunia suojelevan Kapulatakuu Plus -palvelun. 

Entäs huollot ja korjaukset?

Tiesitkös mikä on kännykänkorjaaja japaniksi? No se on tietysti Hajosiko Kapulasi. Mutta Vaihtokapulan luurit huolletaan ja korjataan täällä Suomessa kumppanimme Reseten toimesta. Vähän vanhemmankin kapulan korjaus kannattaa usein paitsi ekologisesti niin myös rahallisesti. Takuuhuollon tai vaikkapa näyttölasin korjauksen voit tilata näppärästi Reseten verkkosivuilla.

Tilaukset ja toimitukset

Kauanko toimituksessa kestää?

Pyrkimyksemme on, että kaikki tilaukset olisivat noudettavissa 3 arkipäivän kuluessa. Joskus kusti polkee silti niinkin rajusti, että voit noutaa kapulasi jo seuraavana päivänä. Saat tekstarilla ilmoituksen kun kapulasi odottaa sinua noutopisteellä.

Miten voin seurata tilaukseni etenemistä?

Maksettuasi puhelimen saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen. Jos mitään ei näy eikä kuulu, kurkkaapa varmuuden vuoksi myös roskapostilaatikkoosi.

Yritämme ihan täysillä olla vikkeliä kuin Flash Gordon ja pyrimme lähettämään kaikki tilaukset viimeistään seuraavana arkipäivänä. Tilauskäsittelyn päätteeksi lähetämme sinulle sähköpostilla toimitusvahvistuksen ja arvioidun toimitusajankohdan.

Kun kapulasi vihdoin saavuttaa valitsemasi noutopisteen, saat tästä ilmoituksen tekstarilla. Tilaus pitää noutaa 14 vrk kuluessa. Noutoa varten tarvitset tilausnumeron ja henkilöllisyystodistuksen.

Voinko saada kapulan kotiintoimituksella tai pakettiautomaatiin?

Olemme vielä ihan uusi toimija, eikä kaikki ole vielä valmista. Kehitämme palveluamme jatkuvasti ja voi hyvin olla, että saamme tulevaisuudessa myös pakettiautomaatit, lennokit tai jopa kirjekyyhkyt toimitustapojen valikoimaan. Toistaiseksi kapulat kulkevat kuitenkin asiakkaille DNA Kaupan yli 60 myymälän verkoston avulla.

Miksi Vaihtokapulan ainoa toimitustapa on nouto kaupasta?

Tavoitteenamme on olla Suomen ympäristöystävällisin ja kustannustehokkain käytettyjen puhelimien kauppapaikka. Hyödyntämällä mahdollisimman paljon jo olemassaolevia toimitusketjuja ja kumppanuuksia pystymme minimoimaan ympäristölle ja lompakollesi kohdistuvat rasitteet. 

Puhelimen, ja varsinkin käytetyn puhelimen ostamiseen liittyy monen mielessä myös erilaisia epävarmuuksia. Onko laite varmasti luvatussa kunnossa? Mistä löydän sopivat kuoret, laturit ja näytönsuojat? Kuinka saan kaikki tärkeät tiedot talteen vanhasta luuristani? Kuinka voin kierrättää vanhan puhelimeni tietoturvallisesti? Hyödyntämällä DNA Kaupan laajaa palveluverkostoa, pystymme ratkaisemaan kaikki mainitut asiat ja kasan muitakin yhden pysähdyksen taktiikalla.

Onko tuotteilla palautusoikeus ja miten voin perua tilaukseni?

Huoli pois! Haluamme, että käytetyn puhelimen ostokynnys olisi mahdollisimman matalalla. Kaikilla Vaihtokapuloilla on 14 päivän palautusoikeus, jonka aikana voit myös kokeilla ja käyttää kapulaa normaalisti. Palautus on ilmainen.

Jos laite ei kokeilun jälkeen miellytäkään sinua, pitää se palauttaa luovutushetkeä vastaavassa kunnossa pakkaukset ja tarvikkeet mukaan lukien. Jos laite on ottanut kolhuja tai mennyt rikki, on Vaihtokapulalla oikeus veloittaa arvonalenema asiakkaalta. Katso tarkemmat tiedot tilaus- ja toimitusehdoistamme. 

Tilauksen voi perua palautuslomakkeella. Toivomme kovasti, että kirjoittaisit myös viestikenttään miksi tulit katumapäälle. Jos ehdit jo noutaa kapulan, toimitathan sen viipymättä noutopisteeseen, niin voimme etsiä sille uuden omistajan.

Muista myös, että pelkkä tilauksen noutamatta jättäminen ei toimi tilauksen peruutuksena. Noutamatta jätetyistä tilauksista perimme toimitusehtojen mukaiset toimitus- ja käsittelykulut. 

Voinko lähettää kaverin tai perheenjäsenen noutamaan tilaukseni?

Puhelin tarvikkeineen on meille jokaiselle melko henkilökohtainen kapistus. Parhaan asiakaskokemuksen varmistamiseksi toivommekin kovasti, että tulisit itse noutamaan kapulasi. Jos nyt kuitenkin käy niin harmillisesti, ettet pääse paikalle, voit tehdä noutoa varten valtakirjan haluamallesi henkilölle. Merkitse valtakirjaan:

 • Tilausnumero.
 • Kapulan merkki ja malli.
 • Valtuutetun henkilön nimi ja henkilötunnus.
 • Oma allekirjoituksesi, nimenselvennys ja päivämäärä.

Huom! Valtuuttamasi henkilön pitää pystyä todistamaan henkilöllisyytensä.

Haluan ostaa käytetyn puhelimen yritykselle, onko kapuloiden arvonlisävero vähennyskelpoinen?

Kaikki Vaihtokapulan tuotteet sisältävät arvonlisäveron. Osa tuotteista myydään marginaaliverolla, minkä johdosta vähennettävän arvonlisäveron määrä on hyvin pieni. Arvonlisäveron määrä näkyy toimitusvahvistuksessa.

Muita kysymyksiä palvelusta 

Miten myyn vanhan puhelimeni?

Käytettyjen puhelimien ostaminen suoraan kuluttajilta on meillä vielä työn alla. Jos olisimme 90-luvulla, tässä kohdassa kotisivuilla olisi liikkuvalla kauhakuormaajalla ryyditetty “under construction” -animaatio. Pyrimme taklaamaan asiaan liittyvät haasteet mahdollisimman pian. 

Jos sinulla on laatikoissa vanhoja puhelimia, suosittelemme hyödyntämään DNA:n vaihtohyvitystä. Voit tarkistaa vanhan puhelimesi hyvityshinnan täältä. 

Miksi Vaihtokapula on perustettu?

Mielestämme käytettyjen puhelimien markkina Suomessa on ollut hiukan rikki. Juuri sopivanlaisen kapulan löytäminen on vaikeaa, ja varsinkin Android-puhelimet loistavat poissaolollaan tunnetuilla kauppapaikoilla. Ihmisillä on myös laatikoissaan paljon käyttökelpoisia vanhoja puhelimia. Päätimme innokkaan tiimimme kesken korjata tilanteen kokonaan uusille urille.

Kunnianhimoinen ja kunniakas tavoitteemme on saada suomalaisten luurit kiertoon rakentamalla Suomen johtava käytettyjen puhelimien kauppapaikka. Jokaisella tiimimme jäsenellä on palava halu säästää luonnonvaroja pidentämällä puhelimien elinkaaria. Samalla lisäämme digitaalista yhdenvertaisuutta tarjoamalla suomalaisille hyviä puhelimia järkihintaan...siis halvalla. Laitetaan yhdessä hyvä kiertämään!

Miten teleyritys DNA liittyy Vaihtokapulan toimintaan?

Vaihtokapula on DNA Oyj:n sateenvarjon alla käynnistetty ja samaisen firman omistama itsenäinen liiketoiminta. Me Vaihtokapula-tiimissä haluamme todella saada luurit kiertoon, ja siinä hööräkässä suuren teleyrityksen tarjoamat muskelit tulevat tarpeeseen.

Yhteistyön myötä DNA Kaupan monisatapäinen palvelualtis ja ammattitaitoinen henkilökunta on kaikkien asiakkaidemme palveluksessa. Samalla voimme hyödyntää DNA:n yli 50 toimipisteen myymäläverkostoa sekä huipputehokkaita logistiikkapalveluita. Kaiken kukkuraksi pystymme tarjoamaan asiakkaillemme erittäin kattavan valikoiman lisätarvikkeita ja mutkattoman tavan laittaa vanha puhelin tietoturvallisesti kiertoon.

Melko harva firma, saati kellarista ponnistava startup voi heti kärkeen lyödä pöytään näin kovat asiakasedut.