Skip to content

Puhelimen myyminen – Usein kysyttyä

Haluamme välttää kaikenlaisia kommervenkkejä ja kimurantteja tilanteita, ja siksi ostamme puhelimia vain 18 vuotta täyttäneiltä myyjiltä. Lisäksi myyjän pitää olla puhelimen laillinen omistaja. Jos puhelimelle on otettu rahoitus, kannattaa ihan varmuuden vuoksi varmistaa rahoituslaitokselta voitko myydä puhelimen.

Puhelimen myyminen Vaihtokapulalle on tosi helppoa, nopeaa ja turvallista. Homma kulkee näin: tee nettisivuillamme tarjouspyyntö → saat ostotarjouksen → toimita laite DNA Kauppaan → laite tarkastetaan → ostohinta vahvistetaan → rahat tilille.

Puhelimen myynti aloitetaan tekemällä tarjouspyyntö myytävästä laitteesta nettisivuillamme. Täytettyäsi puhelimen tiedot, saat meiltä ehdollisen ostotarjouksen hinta-arvioineen. Jos olet tyytyväinen tarjoukseemme, hyväksy se verkossa. Sitten vaan tyhjennät puhelimen myyntikuntoon ja toimitat sen lähimpään DNA Kauppaan, joita on noin 60 kpl ympäri Suomea. Katso myös Mitä teen puhelimelle ennen myyntiä?

Jätettyäsi kapulasi hellään huomaamme, se matkaa suljetussa laatikossa varastollemme kuntotarkastukseen. Jos mitään ihmeellistä ei ilmene, saat rahat tilillesi pian. Jos olet itse sukkela, saatat saada rahat tilillesi jopa alle viikossa.

Jos puhelimen kuntotarkastuksessa ilmenee jotain sen arvoa alentavia seikkoja, teemme siitä yleensä uuden tarjouksen. Mikäli olet kerrassan täysin pöyristynyt uudesta tarjouksesta, voit siitä myös kieltäytyä. Siinä tapauksessa saat puhelimen takaisin ilman kuluja.

Kun olet hyväksynyt tarjouksemme ja toimittanut puhelimen DNA Kauppaan, puhelin kulkeutuu suljetussa laatikossa varastollemme tarkastettavaksi. Yleensä tarkastus on tehty viimeistään viikon kuluessa puhelimen toimittamisesta. Jos tarkastus menee sukkana sisään, laitetaan rahat maksuun parin päivän kuluessa. Rahojen siirtymisessä voi mennä pari pankkipäivää.

Jos olet itse oikein sukkela ja teet kuntoarvion nohevasti, saatat saada rahat tilillesi jopa viikossa. Käytännössä ainakin lähes kaikki kaupat maksetaan kahden viikon kuluessa puhelimen toimituksesta.

Vaihtokapula on reilu hyvis, ja siksi pyrimme maksamaan puhelimestasi markkinan parhaan hinnan. Lisäksi haluamme varmistaa, että puhelimesi uusi elämä tulevan omistajansa kanssa on täynnä onnenpäiviä. Puhelimen kunto vaikuttaa olennaisesti sen elinkaareen ja arvoon, ja siksi syynäämmekin ostettavat puhelimet tosi tarkasti.

Tehtyäsi meille tarjouspyynnön, annamme puhelimestasi ehdollisen ostotarjouksen. Arvioitu ostohinta muodostuu antamiesi tietojen pohjalta ja siinä otetaan huomioon puhelimen merkin ja mallin lisäksi sen tiedetyt viat ja ulkoinen kunto. Joissain tapauksissa, varsinkin rikkinäisten puhelimien osalta hinta-arviota ei voida antaa etukäteen ja ostohinnan määrittäminen vaati laitteen tutkimista.

Sanomattakin on selvää, että ehjä ja hyväkuntoinen kapula on arvokkaampi kuin rajummin rakastettu. Ja tietysti myös sisuskalujen kunto vaikuttaa puhelimen arvoon. Mitä vähemmän puhelintasi pitää korjata, sitä korkeamman hinnan siitä saat.

Edellä jaariteltujen seikkojen takia lopullinen ostohinta muodostetaan vasta puhelimen kuntotarkastuksessa. Teknikkomme peilaa puhelimen kuntoa laatustandardeihimme ja arvioi mahdolliset korjauskustannukset. Jos määritelty ostohinta on suurempi tai yhtä suuri kuin ehdollinen tarjouksemme, lyömme kaupat lukkoon. Jos taas syynissä paljastuu jotain ikävyyksiä, teemme melkein aina laitteesta uuden tarjouksen.

Huom: puhelimen ostohinta voi siis olla myös alkuperäistä ostotarjoustamme suurempi! Tarjouspyyntöä tehdessä kannattaa puhelimen kuntoarvio siis tehdä mahdollisimman tunnollisesti. Näin varmistat osaltasi mahdollisimman jouhevan kaupankäynnin.

Puhelimestasi annettu ehdollinen ostotarjous muodostetaan siitä annettujen tietojen pohjalta. Joskus puhelimen kuntotarkastuksessa voi ilmetä sen arvoa alentavia seikkoja. Silloin teemme laitteesta yleensä uuden ostotarjouksen.

Jos uusi tarjous on mielestäsi aivan pöyristyttävä, voit toki kieltäytyä siitä. Siinä tapauksessa puhelin toimitetaan sinulle lähimpään pakettiautomaattiin ilman kuluja.

Ihan aina uutta ostotarjousta ei voida tehdä. Joskus tilanne on nimittäin niin ikävä, että puhelimen korjauskustannukset ylittävät ehjän puhelimen arvon. Silloin saat valita toimitammeko puhelimesi sinulle vai pidämmekö sille tietoturvalliset ja ympäristöä kunnioittavat hautajaiset.

Kyllä vain! Me kaikki olemme ihmisiä emmekä koneita, ja siksi myös tarjouspyyntöjen kuntoarviot sisältävät ripauksen myyjän omia mausteita. Jotkut arvioivat luurinsa kuntoa liiankin kriittisesti, ja silloin meidän näkemyksemme oikeasta kauppahinnasta voi olla myös alustavaa ostotarjousta mehevämpi.

SIlläkin uhalla, että tämä kuulostaa hyvesignaloinnilta, läpinäkyvyys ja suoraselkäisyys ovat meille tärkeitä arvoja. Jos kuntotarkastuksessa selviää, että puhelimen arvo on ehdollista ostotarjoustamme korkeampi, vahvistamme kaupat korotetulla hinnalla. Siihen emme sentään pyydä sinulta erillistä hyväksyntää!

Jotta kaupanteko olisi sujuvaa ja turvallista, pitää puhelimelle tehdä muutama temppu ennen myyntiä. Huoli pois, sillä homma on ihan helppoa, eikä vaadi magiikkaa tai tohtorin tutkintoa: putsaa puhelin siistiksi, varmuuskopioi tiedot talteen, poista siitä ohjelmistolukot ja lopuksi tyhjennä ja nollaa puhelin tehdasasetuksille. Merkkikohtaiset yksityiskohtaiset ohjeet on paketoitu erilliselle sivulle, jonka löydät täältä.

Tietoturva on asia, joka askarruttaa yhä useampaa suomalaista – ja hyvä niin! On myös tosiasia, että moni jättää puhelimensa myymättä, koska pelkää jonkun pääsevän käsiksi luurinsa muistin syövereissä lymyileviin henkilökohtaisiin tietoihin. Me Vaihtokapulassa olemme tiedostaneet tämän ja siksi olemme panostaneet tietoturvaan ihan härkänä monelta kantilta.

Ennen myyntiä: Vaihtokapula ottaa vastaan vain nollattuja ja tyhjennettyjä puhelimia. Jo tämä perustason nollaus tekee puhelimen tietojen palauttamisesta hyvin hyvin vaikeaa.

Toimitusketju: Myymälään toimitetut puhelimet kuljetetaan varastollemme sinetöidyssä laatikossa. Näin varmistamme, että varastolle tulee tarkastettavaksi tasan yhtä monta puhelinta kuin sinne on lähetettykin.

Ennen varastointia: Ykkösvaiheessa tehdyn puhelimen nollauksen tietoturvataso saattaa vaihdella merkkikohtaisesti. Siksi kaikkien tarkastukseen saapuvien puhelimien muistit nollataan ja myös ylikirjoitetaan totaalisen peruuttamattomasti erikoisohjelmistolla.

Koska tietovuodoista seuraa lähes poikkeuksetta kovin paljon ikävyyksiä, pitää tässä kohdassa myös lausua pari äidillistä sanaa aiheesta. Ylivoimaisesti suurin osa kaikista maailman tietovuodoista johtuu helposti arvattavista/murrettavista salasanoista. Vaikka oma puhelinten ostoprosessimme on rakennettu todella rautaiseksi, puhelimesi tietojen varastaminen omasta varmuuskopiostasi ei ole mahdotonta. Eli kun varmuuskopioit puhelimen tiedot pilveen (esim. Google cloud tai iCloud), pidä huoli, että käyttäjätilisi on suojattu pitkällä ja vahvalla salasanalla, joka ei ole käytössä missään toisessa palvelussa.

Olemme joka tapauksessa aivan varmoja, että puhelimen myyminen meille on aina tietoturvallisempaa kuin sen säilyttäminen kotona varapuhelimena muistojen laatikossa.

Kaikki Vaihtokapulan ostamat puhelimet kulkevat tiukan seulan läpi. Puhelimet puhdistetaan, tyhjennetään ja tarvittaessa korjataan myyntikuntoon. Sitten alkaa kärsimätön odottelu, joka loppuu siihen kun puhelimesi pääsee jatkamaan elämäänsä uuden omistajan matkassa. Me Vaihtokapulassa teemme kaikkemme, että tuo matka alkaisi mahdollisimman pian ja että se olisi mahdollisimman pitkäkestoinen.

Verkossa tehty kaupan hyväksyntä pistää ns. paperiasiat valmiiksi kuntoon, muttei ole vielä mikään verivala. Tarjous ja koko kauppatapahtuma raukeaa ihan itsestään jos et toimita kapulaasi meille tarjoukseen merkittyyn määräpäivään mennessä. Eli jos tulit katumapäälle, ja se on tietysti ihan ok, jätä vain kapula toimittamatta meille ja jatka arjen puurtamista kapulasi kanssa kuten ennenkin.

Homma menee hiukan eri tavalla, jos ehdit jo toimittaa puhelimesi meille tai DNA Kauppaan, sillä puhelimen luovutus sinetöi diilin sinun osaltasi. Pyrimme kuitenkin aina olemaan joustavia, ja monissa tilanteissa kaupat voidaan vielä perua. Jossain kohdassa pitää kuitenkin päästää lopullisesti irti vanhasta puhelimesta, ja meillä se raja kulkee siinä kun puhelimesi on mennyt maksuun.

Meille jo toimitettujen puhelimien osalta veloitamme kaupan perumisesta 50 euron peruutusmaksun, jolla katetaan hyödyttömiksi tulevat tarkastus- ja toimituskulut. Peruutusmaksua ei tietenkään veloiteta, jos haluat hylätä meiltä saamasi uuden aikaisempaa kehnomman tarjouksen.

On täysin totta, että käytettyjen tavaran kauppaan on pesiytynyt myös kaikenlaista filunkipeliä. Me Vaihtokapulassa teemme kaikkemme, jotta kauppapaikkamme olisi kaikin puolin turvallinen. Pitkäkyntisille annamme tiukkoja laitataklauksia monella eri tavalla:

  • Kaikkien puhelimien myyjien henkilöllisyys tarkastetaan.
  • Ostettaville puhelimille tehdään IMEI-tarkastukset. Varastetuiksi ilmoitetut puhelimet jäävät haaviin.